Ovseni kosmiči na hitro so super ideja za pomakanje v mleko, so tudi zelo nasitni zato jih lahko jemo tudi zjutraj ob kavici ali pa kar tako.
Sestavine:
- 300g ovsenih kosmičev
- 200g bele moke
- 120g masla
- 200g rjavega trsnega sladkorja
- 100g jedilne čokolade ali čokoladnih solzic
- 2 jajci
- 1 pecilni prašek
- ščep soli
- 1 pest suhih brusnic (ali kateregakoli drugega suhega sadja)
Priprava:
Maslo penasto vmešamo skupaj s sladkorjem in dodamo jajca.
V drugi posodi zmešamo moko in pecilni prašek, ter sestavine primešamo k maslu. Dodamo še ovsene kosmiče, sol, čokolado in pest suhih brusnic.
Zmes postavimo v hladilnik za 30 minut.
Iz mase oblikujemo kroglice katere sploščimo na papirju za peko in postavimo v pečico segreto na 180 stopinj za 15-20 minut.
Ko so spečeni jih je najboljše čez noč pustiti zunaj na zraku, da se sušijo. Naslednji dan pa jih pospravite v škatlo, takrat so najboljšega okusa, še bolj mehki in sočni.
Pri nas žal niso zdržali do naslednjega dne. 😀
Dober tek!
Photo: True Pleasure
Copyrighted © 2017 True Pleasure. All Rights Reserved.