Sladice v kozarcu so že leta velik hit, primerne predvsem za takrat kadar nimate časa za peko tort in raznih biskvitov. Očem so zelo privlačne, saj lahko ustvarite različne sloje in barve, vse kar potrebujete je malenkost kreativnosti in domišlije.
Doma smo vedno delali tiramisu na klasičen način, vse sestavine v pleh in potem narezali na kocke, ter postregli. Ker sva želela to sladico izpopolniti in dodelati, sva jo ustvarila kar v kozarčku. Nama je izredno všeč izgled le te, pa Vam?
Sestavine:
- 500g mascarpone sira
- 0,03 lit konjaka
- 2 zavitka “baby piškotov”
- 100 g sladkorja
- kakav v prahu
- 3 dcl kave
- 4 jajca
- 1 vanili sladkor
Priprava:
V posodo penasto stepemo 4 rumenjake skupaj z sladkorjem, rumenjakova krema mora postati čisto puhasta, zato jo je potrebno mešati vsaj 5minut, na največji hitrosti.
Šele nato v rumenjakovo kremo z metlico počasi vmešamo še mascarpone sir, katerega dodajamo po žlicah.
V drugi posodi stepemo sneg iz 4 beljakov, katerega dodamo rumenjakovi kremi. Med tem skuhamo 3 dcl kave, najboljša je seveda turška, lahko pa uporabite tudi tisto z domačega kavomata, če imate to možnost. Dodamo konjak in nato namočimo “baby piškote”. Piškoti morajo biti namočeni z vseh strani, vendar pazite da nebodo preveč mokri, saj tako začnejo hitro razpadati.
Kozarce speremo s hladno vodo.
Na dno kozarca damo kremo, čez kremo položimo piškote, na piškote posipamo kakav v prahu in potem nadaljujemo od začetka, prvo krema, nato piškoti ter kakav. Videli boste kako se ustvarjajo čudoviti sloji tiramisuja.
Na vrhu mora biti zadnji obvezno kakav, čez pa lahko naribate tudi malo jedilne čokolade za dekoracijo in okrasite z meto.
Zelo pripočljivo je, da tiramisu v hladilniku počiva še vsaj 4 ure, da se krema lepo strdi in nastane popolna sladica.
Dober tek!
Photo: True Pleasure
Copyrighted © 2017 True Pleasure. All Rights Reserved.